€
2970 (exclusief 21% BTW)
Kamer :
Room - To be defined
Deze opleiding gaat diep in op een breed scala aan onderwerpen in de grondmechanica en funderingstechniek en is een vervolg op de CGF-2 cursus. De opleiding staat onder auspiciën van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten.
In CGF-1 leert u zelfstandig bouwputten en funderingen te ontwerpen en u verwerft gedegen theoretische kennis en ontwerpvaardigheid in de grondmechanica en funderingstechniek. U rondt de opleiding af met een centraal examen.
De basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2) alsook de vervolgopleiding (CGF-1) worden beschouwd als dé standaard binnen het geotechnische werkveld en worden als zodanig hoog gewaardeerd binnen Nederland. Veel bedrijven in de civiele techniek stimuleren daarom hun medewerkers om deel te nemen aan deze cursus.
Onderdelen CGF-1
Tijdens deze boeiende praktijkopleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
Ingenieursgeologie
Grondonderzoek in het terrein en het laboratorium
Bepaling grondparameters ten behoeve van het geotechnisch ontwerp
Ontwerpen van grondconstructies en van funderingen op staal en palen
Opstellen bemalingsplan
Bepalen van het grondmechanisch draagvermogen
Ontwerpen van grondkerende constructies en verankeringen
Invloed van het uitvoeringsproces.
Bedoeld voor
U heeft een vooropleiding op academisch niveau, hbo-niveau (civiele techniek), of mbo-niveau aangevuld met de Basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2). Hierdoor bent u in ieder geval bekend met termen als sondering, samendrukkingsproef, korrelspanning en momentenlijn. Het berekenen van krachten en spanningen in geotechnische constructies ziet u als een uitdaging.
Cursusleider(s):
Cursusdata:
Start 14 september 2023 in Utrecht en 19 september in Delft. (14 (donderdag) avonden en examen op vrijdag middag).
Dagindeling:
Avondcursus
Locatie:
Utrecht (in samenwerking met KIVI afdeling Geotechniek)
Prijs:
€ 2.970,00 excl. btw Prijs is inclusief syllabus, catering, examen en één herexamen. Er wordt gebruik gemaakt van NEN-norm 9997-1 +C2:2017, deze dient u zelf mee te nemen naar het examen of bij te bestellen bij de cursus.
Studiepunten:
24 (Kenniseenheden Constructeursregister)
Inschrijving
De organisatie van deze cursus wordt door PAO Techniek en Management verzorgd. Inschrijven voor deze cursus kan alleen via de website van PAO Techniek en Management.
Kijk voor het volledige cursusaanbod van PAO Techniek en Management op www.paotm.nl.