PAOTM Team

 

Contact

Please feel free to contact us if you need any further information.

info@paotm.nl
+31 (0)15-2784618
www.paotm.nl

Asset Publisher

14 May

Masterclass Grondgedrag (CGF-M) PAOTM

Masterclass Grondgedrag (CGF-M) PAOTM

14 May 2024 14:00 - 21:00 (CET) 21 May 2024 14:00 - 21:00 (CET) 28 May 2024 14:00 - 21:00 (CET) 04 Jun 2024 14:00 - 21:00 (CET)   Course (on-premises)

€ 1500 (excluding 21% VAT)
Room : Room - To be defined
Remaining places :

Handen aan de grond

De Masterclass Grondgedrag is een aanvulling op de cursussen Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-1 en CGF-2) en gaat dieper in op het geotechnisch gedrag van grond. De opleiding staat onder auspiciën van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten. Waar CGF-1 en CGF-2 theoretische opleidingen zijn, is de CGF-Masterclass Grondgedrag zeer praktisch van aard. Het zelf uitvoeren van simpele, snelle experimentjes op diverse grondsoorten vormt daarbij het uitgangspunt.

In de geotechniek staat het materiaal grond centraal, met name het zogenoemde fysisch-mechanisch gedrag van grond: kan de grond een bepaalde belasting dragen en zo ja, hoeveel vervorming laat hij daarbij zien? Dit gedrag is van cruciaal belang voor de voorbereiding, het ontwerp, de uitvoering en de verdere levensduur van projecten in de GWW-sector. Een goed "gevoel" voor de eigenschappen van dit materiaal is daarbij een eerste vereiste. De Masterclass Grondgedrag is een unieke combinatie van grondbeproeving, analyse en discussie van de proefuitkomsten en praktisch-theoretische kennisoverdracht.

Grondgedrag is een cruciaal aspect van de geotechniek; bekend is dat 50% van de faalkosten bij bouwprojecten grond-gerelateerd zijn. Dat het daarbij gaat om aanzienlijke bedragen blijkt uit het feit dat deze faalkosten regelmatig de landelijke media halen. De risico's, verbonden aan GWW-projecten kunnen dan ook in belangrijke mate worden teruggedrongen door een beter begrip van het grondgedrag.

 

Handen aan de grond in CGF-M

Tijdens de Masterclass:

  • komt u letterlijk in contact met veel relevante Nederlandse grondsoorten;
  • voert u met behulp van gewone huishoudelijke meetinstrumenten een groot aantal snelle, eenvoudige en elementaire proefjes uit op zand- en kleimonsters; 
  • wisselt u uitvoerig van gedachten over de proefresultaten en over de fysisch-mechanische achtergronden en geotechnische consequenties van het waargenomen gedrag;
  • krijgt u inzicht in de verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse geotechnische normen en standaarden;
  • wordt u gevoel voor het geotechnisch gedrag van grond sterk ontwikkeld.

 

Bedoeld voor

De Masterclass is bestemd voor alle professionals die in hun werk betrokken zijn bij het bouwen op de grond, in de grond of met de grond. Deze Masterclass vormt zowel voor ervaren als minder ervaren technici van uiteenlopende disciplines een bijzondere en nuttige ervaring. Het programma kan voorafgaand aan, als vervolg op of zelfs los van de cursussen CGF-1 en CGF-2 worden gevolgd.

 

Cursusleider(s): Dhr. Ir. J. Breedeveld (Deltares), Dhr. Ing. H.T.J. de Bruijn (Deltares), Dhr. Drs. P.E.L. Schaminée (Deltares)
Cursusdata: 14, 21, 28 mei en 4 juni 2024 of 5, 12, 19 en 26 november 2024
Dagindeling: Middag / avond cursus
Locatie: Delft
Prijs: € 1.500,00 excl. btw
Prijs is inclusief catering.
In samenwerking met: KIVI afdeling Geotechniek

 

Inschrijving

De organisatie van deze cursus wordt door PAO Techniek en Management verzorgd. Inschrijven voor deze cursus kan alleen via de website van PAO Techniek en Management.

Kijk voor het volledige cursusaanbod van PAO Techniek en Management op www.paotm.nl.