Academy Team

 Contact

Please feel free to contact us if you need any further information.

academy@deltares.nl
+31 (0)88 335 8188

Asset Publisher

Cursus Funderingen ontwerpen en toetsen met D-Foundations

16 Nov

Cursus Funderingen ontwerpen en toetsen met D-Foundations

Cursus Funderingen ontwerpen en toetsen met D-Foundations
Registration is closed

16 Nov 2023 09:30 - 17:00 (CET)   Course (on-premises)

€ 599 (excluding 21% VAT)
Room : Paviljoen 3 - Building : Paviljoen
expert image Academy

Dit is een cursus voor de startende gebruiker en de gebruiker die al enigszins bekend is met D-Foundations, maar efficiënter en vooral effectiever met het programma wil leren werken. Daarnaast kunnen bestaande gebruikers op een snelle manier bekend raken met de nieuwe mogelijkheden van D-Foundations.

 

Gedurende de cursus zal een beknopte uitleg worden gegeven over de functionaliteiten en werking van D-Foundations en de relatie van druk- en trekpalen en funderingen op staal volgens de Eurocode 7 (NEN 9997-1:2017 nl; Geotechnisch ontwerp van constructies – Deel 1: Algemene regels). Tevens worden onder begeleiding enkele praktische voorbeelden uitgewerkt voor drukpalen, trekpalen en funderingen op staal en de belangrijkste aspecten uit de Eurocode 7 die van invloed zijn op het ontwerpen van funderingen. Om de cursus goed te kunnen volgen is enige civiel technische basiskennis vereist.

 

In de cursus worden onder begeleiding enkele praktische voorbeelden uitgewerkt voor drukpalen, trekpalen en funderingen op staal en de belangrijkste aspecten uit de Eurocode 7 die van invloed zijn op het ontwerpen van funderingen. Tijdens de cursus is verder uitgebreide aandacht voor de brede mogelijkheden die het programma D-Foundations biedt. Om de cursus goed te kunnen volgen is enige civiel technische basiskennis vereist.

 

Wat leert u als cursist

U leert het ontwerpen en toetsen van drukpalen, trekpalen (Nederlandse cursussen) en funderingen op staal met het programma D-Foundations conform de daarvoor geldende normen en richtlijnen. U leert dit door middel van korte introducties van de stof, waarna praktische voorbeelden worden uitgewerkt. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe versie van D-Foundations.

 

Onderwerpen die aan de orde komen

  • Ontwerpen en toetsen van een fundering op drukpalen voor een woontoren;
  • Ontwerpen en toetsen van een fundering op trekpalen voor een parkeergarage;
  • Het toetsen van een fundering op staal van een oude boerderij waarnaast een vijver wordt gegraven;
  • Er zal een beknopte toelichting worden gegeven van de Eurocode 7 (NEN-EN 1997) en de Nederlandse Nationale Annex (NEN 9097-1); 

 

De cursus is bedoeld voor

  • De startende gebruiker van D-Foundations die snel bekend wil raken met het gebruik van D-Foundations;
  • De gebruiker die al enigszins bekend is met D-Foundations, maar daar toch wat efficiënter en vooral effectiever mee willen leren werken;
  • Startende ontwerpers en adviseurs van advies- en ingenieursbureaus;
  • Projectleiders van opdrachtgevers;
  • Projectleiders van (lokale) overheden.

 

Deze cursus sluit ook aan op de PAO-cursus ‘Paalfunderingen voor civiele constructies’, die een uitgebreide theoretische achtergrond biedt.
Tijdens de cursus D-Foundations ligt de nadruk op het daadwerkelijk ontwerpen en toetsen van drukpalen, trekpalen en funderingen op staal met het programma D-Foundations.

 

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Datum cursus

De cursus vindt plaats op donderdag 16 november 2023 van 9.30 - 17.00 uur.

 

Kosten

€ 599,- exclusief btw en inclusief lunch en cursusmateriaal.
(*Docenten aan onderwijsinstellingen krijgen een korting van 50%).

 

Docent

Hans Landwehr, Deltares

Hoe te registreren voor een cursus of webinar?

Om te kunnen registreren moet u inloggen met uw MyDeltares account. Indien u geen account heeft, kunt u die aanmaken op de login pagina.

Om u aan te melden voor een cursus of webinar dient u de cursus of webinar aan de winkelwagen toe te voegen. Vervolgens vult u het registratieformulier in met de gevraagde gegevens en verzendt u deze.

Na registratie ontvangt u een email met een overzicht van de door u geregistreerde cursussen en webinars.

Indien uw bestelling een betaling vereist, zult u een aparte email ontvangen met een betaalverzoek (dit kan enige tijd duren). Na betaling ontvangt u de nodige informatie.