Academy Team

 Contact

Please feel free to contact us if you need any further information.

academy@deltares.nl
+31 (0)88 335 8188

Asset Publisher

Betrouwbaarheids- en risicoanalyse in de geotechniek (Engelstalige cursus)

14 Sep

Betrouwbaarheids- en risicoanalyse in de geotechniek (Engelstalige cursus)

Betrouwbaarheids- en risicoanalyse in de geotechniek (Engelstalige cursus)
Registration is closed

14 Sep 2023 - 15 Sep 2023 09:15 - 17:00 (CET)   Course (on-premises)

€ 1199 (excluding 21% VAT)
Room : Paviljoen 1 & 2

De onzekerheden in de geotechniek zijn groot vergeleken met andere disciplines in de (civiele) techniek. Toepassing van probabilistiek en risicoanalyse is dan ook een voor de hand liggende aanpak in ontwerpbeslissingen of in het sturen van grondonderzoek. Betrouwbaarheidsanalyse technieken (cq. het berekenen van faalkansen) hebben de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt, en ook de praktische toepassing in projecten neemt alsmaar toe.

Zo zijn de waterveiligheidsnormen sinds 2017 geformuleerd als overstromingskansen en dus direct gerelateerd aan de faalkansen van dijken. Maar ook in andere toepassingen bij complexe en dure geotechnische constructies zoals metrostations of LNG terminals hebben de technieken zich al bewezen. Zeker met verouderende infrastructuur wordt het scherp bepalen of verlengen van de restlevensduur van bestaande constructies een belangrijke opgave. Probabilistische methodes bieden hiervoor unieke kansen om informatie uit verschillende bronnen zoals grondonderzoek, monitoring of performance observaties te combineren middels reliability updating.

Deze cursus geeft geotechnische ingenieurs en onderzoekers (bijvoorbeeld PhD studenten) de basiskennis over betrouwbaarheids- en risicoanalyse om in hun eigen praktijk met deze technieken aan de slag te kunnen gaan, verrijkt met praktijkvoorbeelden en recente ontwikkelingen. De werkwijze is actief en interactief, met hands-on oefeningen en een uitgebreide zelf uit te werken case study geïnspireerd door de Noord-Zuidlijn, gebruik makend van de Probabilistic Toolkit van Deltares.

 

Cursusmateriaal

De deelnemers ontvangen toegang tot de presentaties, uitgewerkte voorbeelden en de software die in de oefeningen wordt gebruikt. Het cursusmateriaal is in het Engels.

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor geotechnische ingenieurs en onderzoekers (bijvoorbeeld PhD studenten) die hun toolbox willen uitbreiden met betrouwbaarheids- en risicoanalyse. Basiskennis kansrekening en statistiek is in principe vereist (de basics worden wel in beknopte vorm herhaald).

De voertaal van de cursus wordt mogelijk Engels bij voldoende aanmeldingen van Engelstalige deelnemers.

 

Programma

Meer informatie over het cursusprogramma vindt u in de brochure.

 

Kosten

€ 1199,-* exclusief btw en inclusief lunch en cursusmateriaal.
(*Docenten aan onderwijsinstellingen krijgen een korting van 50%).

 

Cursusdata 

Donderdag 14 september 2023: 9.15 – 17.00 uur
Vrijdag 15 september 2023: 9.15 – 17.00 uur.
 

Locatie

Deltares, Boussinesqweg 1 in Delft 

 

Docenten

  • Timo Schweckendiek, Deltares & TU Delft
  • Wim Kanning, Deltares.

 

Registratie

Deze cursus is onderdeel van de Delft Software Days 2023 (DSD-INT 2023). U kunt zich voor deze cursus inschrijven via de website van DSD-INT 2023.